У другом колу Кроса РТС-а које је у суботу 20. маја одржано на стази у Рековцу, Атлетски клуб „Пожаревац“ представљало је 14 чланова. За разлику од претходног кола у Бијељини које је Пожаревљанима донело седам, овај такмичарски наступ обогатио је витрине Клуба за нових 10 медаља. У трци на 400 метара победила је Тара Јаћимовић, прво место на 600 метара освојио је Јован Живановић, дистанца од 1200 метара донела је злато Кристијану Стојановићу у категорији прва година средњих школа. Још једно златно одличје из Рековца донела је Петра Максимовски у трци на 600 метара- конкуренција шестих разреда. Дистанца од 500 метара донела је друга места и сребрне медаље Јанку Јецићу и Вељку Чобићу, док је исти успех на 400 метара остварила Милица Марковски. Трећа места и бронзане медаље освојили су Марија Максић на 400 метара, Илија Лукић на 300 метара, док је јуниорка АК „Пожаревац“ Кристина Стојановић наступила у трци сениора и на 3000 метара се као трећепласирана окитила бронзом. Сјајан наступ у својим конкуренцијама имале су и Катарина Рогожарски, Тара Живановић, Нада Стојковић и Дуња Бањац, али су им за нијансу и делове секунде овај пут измакле медаље.

– У среду 17. маја у Ћуприји је одржано Међуокружно школско такмичење на коме је наступио велики број деце из нашег Клуба. На Републичко атлетско надметање које се одржава 24. маја захваљајући успешном пласману на 1000 метара одлази наш члан Вељко Дом. Он је ученик Гимназије у Новом Саду али и даље успешно брани боје АК „Пожаревац“. Ту су и наше чланице Кристина Стојановић, ученица  Пожаревачке гимназије и учесница трке на 800 метара, као  и Даница Стојковић ученица Економска школа која ће на Државном такмичењу у Ћуприји  покушати да се домогне медаље у скоку у вис, каже тренер Атлетског клуба „Пожаревац“  Мирослав Јовановић.

Након Државног школског такмичења, чланове Атлетског клуба „Пожаревац“ очекује низ квалификационих, првенствених и међународних  надметања, а када је о Кросу РТС-а реч, он се наставља на јесен, тачније 10. октобра у Зајечару.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content