Пред читалачком публиком ових дана појавила се збирка песама „Одбрана песме и слободе“ Војкана Ивковића, ствараоца чији живот уз писану реч прожимају историја, колекционарство и спорт.

 


   В. Ивковић

       Међу корицама које још увек одишу штампарском бојом, овај пут су се нашли људи и догађаји дела богате али трагичне српске историје које је аутор својом поетским духом доживео и  песничком кичицом претворио у стихове. Умешно преплићући традицију, историју, јунаштво, патњу и  страдање, Ивковић читаоце води путем који се не мери километрима, већ годинама – од 1389. до 1918. ка циљу – да те људе, те године и те догађаје никада не смемо заборавити!

 

                                „Одбрана песме и слободе“ је десета књига на коју је свој ауторски потпис ставио Војкан Ивковић, док је заједнички издавачки печат издања власништво Библиотеке „Србољуб Митић“ Мало Црниће и Удружења потомака ратника 1912 – 1920. Пожаревац.

                                    Аутор је у књижевном стваралаштву већ тридесет пет година, а ову књигу посветио је једној од најхуманијих организацији у Србији – Црвеном крсту Пожаревац.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content