Сања Надалачки

На деветом грађанском протесту „1 од 5 милиона“ који је под називом „Протест против отмичара државе“ одржан вечерас у Пожаревцу говориле су Сања Надалачки, студенткиња Медицинског факултета и Бојана Леко, балерина у Народном позоришту.

Бојана Леко

Оне су поновиле захтеве демонстраната за фер и слободним изборима и посебно  истакле захтев за професионалним извештавањем медија.

Надалачки је акценат ставила на одлазак образованих и способних људи у иностранство:

 – Млади одлазе трбухом за крухом, јер се овде више цене лажни докторати, дипломе са приватних факултета и испити положени за кафанским столовима. Нећемо толерисати квази стручњаке који хоће да померају брда и граде фонтане које преливају. Наше школовања буџет и наше родитеље кошта  пуно. Нисмо довољно богати да финансирамо високостручни кадар за иностранство. Ова држава ради све како би нас отерала. Ја не идем одавде, хоћу овде да радим, хоћу да моја деца иду  овде у школу, хоћу да се са другарицама видим на кафи а не преко скајпа и да идем у Немачку на недељу дана, а не на радни век. Тражимо слободне изборе, слободне медије и хапшење мафијаша који су прекршили све законе и  који  морају да одговарају за своје грешке, рекла је Надалачки.

Бојана Леко је говорила о неопходности лустрације на свим нивоима како би се спречио могући повратак на власт компромитованих кадрова.

-Циљ нам је ослобађање медија, након слободних избора стварање услова за промену система, да се спречи наставак пљачке државне имовине и да се ради на систематском сузбијању корупције. Режим улаже државни новац у вашарску расвету, јарболе, фонтане и сечу 155 здравих стабала, рушење кулурно историјског споменика зарад постављања гондоле. Србија нема перспективу и будућност и зато не смемо седети скрштених руку, рекла је Леко окупљенима на Старом корзоу.

Пожаревљани су прошетали прошлонедељном маршутом и заказали окупљање за наредни петак.

Share.

Comments are closed.

Skip to content