2020-06-01T11:38:02+02:00 1. јуна, 2020. 11:38 |

Динић: За квалитет у континуитету

ИЗ РАДА ГРАДСКОГ ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА ПОЖАРЕВАЦ

Фудбал је најмасовнији спорт у Пожаревцу, Костолцу и околним селима па није чудо што је највећа спортска активност  управо у фудбалским клубовима. Председник ГФС Пожаревац Влада Динић са сарадницима неуморно ради нарочито по укидању ванредног стања.


Прваци обе групе ГФЛ Пожаревац надају се директном пласману у виши ранг.

– Имали смо разговор, додуше незваничан, са председником ФС Браничевког округа Томиславом Ивановићем по питању попуне лига. Највероватније да се бараж неће играти, и у том случају наша два првака, Батовац и Напредак из Бубушинца из две групе Градске лиге ГФС Пожаревац, директно би се пласирала у МФЛ „Дунав“. То би било веома повољно решење. Генерално, наши прваци група „Млава“ и „Дунав“ су и претходних година били успешни. Играна је најпре утакмица за апсолутног првака ГФЛ Пожаревац и тако је првак директно улазио у виши ранг, а други је, такође кроз бараж, изборио пласман у МФЛ „Дунав“ јер је увек био квалитетнији у односу на ривале из лига суседних ОФС.

Попуне свих лига се очекују са нестрпљењем.

– У вези попуне свих лига чека се одлука ФС РЗС тако да ће се ускоро знати све о саставима Српске лиге Запад, зони Подунавско – Шумадијске, Браничевске и обе МФЛ, „Дунав“ и „Млава“ које води ФС БО. На основу разгоговара са председником Ивановићем, у тој косталацији би наш Савез врло добро прошао, готово сви клубови са територије ГФС Пожаревац остали у истим ранговима.

Бараж није препоручљив.

– Било би нереално јер су после дуге паузе због епидемије, играчи неспремни и повреде би биле неминовне. Проблематично би било и само ораганизовање и прихватање таквих сусрета због превентивних мера. Окупљања већих група људи су и даље ризична. Ту препоруку смо прихватили и затечено стање искористићемо на најбољи могући начин у циљу стабилизације наших клубова.

Рад представника ГФС Пожаревац је у пуном континуитету.

-ГФС Пожаревац ће и у сезони 2020/2021. имати две групе Градске лиге као што је било и претходних година. Тренутно смо у пролећној акцији помоћи школама фудбала, приватних или такмичарских клубова. Настављамо и разговоре о формирању нових клубова. Имамо већ договор са фудбалским људима из Дубравице. У питању је клуб дуге традиције, који прошле сезоне није играо, а сада се поново укључује у такмичење. ГФС Пожаревац је довољно јак и са квалитентним клубовима за такмичење.

Терени се одржавају захваљујући неуморним фудбалским ентузијастима.

– Обилазимо фудбласке терене на нашој територији. Задовољни смо оним што видимо, а то је резултат људи у клубовима. Такође и ГФС Пожаревац помаже, пружа помоћ у дотеривању и побошљшању инфраструктуре. Терени у Батовцу, Драговцу, Маљуревцу су за сваку похвала. Имали смо и терене закоровљене и под водом, али је сада стање свуда санирано и добро.Неки терени су били под водом,закоров љени,сада је све то санирано и на високом је нивоу. Поносан сам на све наше клубове и чини ми се да смо после ове паузе у фудбалском смислу јачи и јединственији, истиче Динић.

Текст и фото: Р. Сандић