2021-06-03T13:54:00+02:00 3. јуна, 2021. 13:53 |

Ђаци освајачи републичких спортских медаља код градоначелника

У свечаним салонима Градског здања градоначелник Пожаревца Саша Павловић са својим сарадницима, уприличио је, због епидемиолошких мера,  други пријем за ученике основних и средњих школа који су освојили медаље на републичким школским спортским такмичењима.

Павловић је честитао ђацима , професорима и наставницима основних и средњих школа ,,Краљ Александар Први“ и ,,Вук Караџић“, Медицинској школи, Пожаревачкој гимназији и Техничкој школи „Никола Тесла“. Ђаци ових школа остварили су изузетне резултате у атлетици, мини атлетици, џудоу, гимнастици и рукомету.

-Да сте били успешни и посвећени говоре и медаље са којима сте се вратили у Пожаревац и Костолац. Помажући спортске клубове и удружења, настојали смо да их обавежемо да већу пажњу усмере ка млађим категоријама. Пошто верујем да један број вас и тренира у тим клубовима, дозволићете ми да приметим да се резултати те наше одлуке већ примећују. Желим да вам се захвалим што сте се својим фер плеј односом према игри и противнику показали као прави амбасадори града, рекао је Павловић.

Испред средњих школа присутнима се обратила директорка Медицинске школе у Пожаревцу Тина Капларевић. Она се захвалила градоначелнику и његовим сарадницима на значајном пријему, а посебно наставницима и ученицима на освојеним медаљама.

-Заиста сте нас обрадовали у ово време када нам је  настава била примарна ствар и нисмо се бавили много ваннаставним активностима. Ваша постигнућа су велика радост и срећа за нас. Желим вам и даље много среће у спортским и школским активностима, рекла је Капларевић.

Испред основних школа ђацима се обратио директор ОШ „Краљ Александар Први“ у Пожаревцу Горан Сегер, који је истакао да је овај пријем подстицај да се у наредном периоду постигну још бољи резултати и успеси. Он се захвалио челницима града јер су препознали значај спорта и из градског буџета издвајају новац  за набавку спортских реквизита и уређење терена.

И.Р.