Ђаци, донатори и наставници у Основној школи „Десанка Максимовић“

Савет за школски спорт Србије донирао је спортску опрему пожаревачким основним школама “Десанка Максимовић” и “Доситеј Обрадовић”.

Тим поводом обишли смо Десанкине ђаке, којима су у циљу да воде што здравији живот и да се баве спортом, Ана Миљанић и Златан Костић, испред Савета за школски спорт, данас “донели”: две кошаркашке табле са обручима и мрежицама, рукометне голове, мрежу за рукометне голове, мрежу за одбојку, шпанеле за одбојкашку мрежу, као и по десет лопти за рукомет, одбојку, кошарку, фудбал. 

Директор ове Основне школе, која је иначе надалеко позната као расадник врхунских спортиста, Златан Радовановић, исказао је велику захвалност Савету, посебно Ани Миљанић, Златану Костићу и Граду Пожаревцу, на овом поклону и подршци у настојањима да се међу младима устоличи и одржи здрав начин живота. 

– Реализација овог Програма опремања основних и средњих школа опремом и реквизитима у оквиру затворених простора, и то великих и малих сала, од великог је значаја за све школе и, изнад свега, ђаке. Надам се и верујем да ћемо наставити сарадњу, каже директор Радовановић, и додаје: 

– У овој школи су одлично организоване спортске активности, постоје изузетно успешне спортске секције. У потпуности пратимо упутства надлежног Министарства, тако да су до 21 сат фискултурне сале уступљење деци за спортске активности. Користе их и током распуста. У нашој школи већ дужи низ година је успешан школски одбојкашки клуб који постиже изузетне резултате у целој Србији. Мислим да смо једина школа у Браничевском округу са тако високим резултатима. Такође је познато да је Основа школа „Десанка Максимовић“ колевка одбојке у Пожаревцу, али и шире, јер су се најистакнутији играчи овде афирмисали, а потом отишли у друге клубове. Играчи који су одавде поникли сада су светски реномирани спортисти, врло успешни у читавом свету. 

Подсећамо и да је у овој школи, пре три године, реконструисана фискултурна сала, која сада важи за једну од најбољих и најопремљенијих у Пожаревцу. Такође је ова школа део акције Спортског савеза „Лопте за све“, у оквиру које је такође добила значајан број спортске опреме.

– Ова донација је јако важна за квалитет наставе физичког, како би било довољно лопти да се што више деце „упосли“. Сада заиста поседујемо све што је потребно за максимални квалитет и организацију наставе, истиче наставник физичког у школи „Десанка Максимовић“ Славиша Стевановић, који тај одговоран посао остварује заједно са својим колегом наставником Александром Вјештицом

Читајте недељне новине “Реч народа”. Нови број у продају сваког уторка. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content