2020-11-06T10:18:22+01:00 6. новембра, 2020. 10:18 |

Ђачко првенство Округа у стоном тенису

На отвореном  такмичењу ученика у стоном тенису одржаном у Пожаревцу учествовло је 27 такмичара, 21 дечак и 6 девојчица. У женској категорији основаца такмичиле су се екипе из школа „Дуде Јовић“  Жабари и „Дража Марковић – Рођа“ Смољинац. У мушкој конкуренцији биле су три  екипе: „Вук Караџић“ Пожаревац, „Дража Марковић – Рођа“ Смољинац и „Доситеј Обрадовић“  Пожаревац.

Код средњошколаца за такмичење у мушкој категорији пријавиле су се Средња школа „Младост“ Петровац на Млави , ТШ са домом ученика „Никола Тесла“ Костолац и Пожаревачка Гимназија. Није било пријава женских екипа.   

У категорији основних школа – дечаци остварени су следећи пласмани: 1. ОШ „Вук Караџић“  Пожаревац; 2. ОШ „Доситеј Обрадовић“ Пожаревац; 3. ОШ „Јован Шербановић“ Крепољин и 4. ОШ „Д. Марковић – Рођа“ Смољинац. За републичко  такмичење пласирала се мушка екипа ОШ „Вук Караџић“ Пожаревац. 

Када су у питању такмичарске екипе девојчица из основних школа на првом месту је екипа ОШ „Дуде Јовић“ Жабари, а на другом ОШ „Д. Марковић – Рођа“ Смољинац. На републичко такмичење иде женска екипа  ОШ „Дуде Јовић“  Жабари.

Резултати срењошколаца су следећи: 1.ТШ „Никола Тесла“ Костолац, 2. Пожаревачка гимназија“ и 3. СШ „Младост“ Петровац на Млави. За републичко такмичење пласирала се мушка екипа ТШ „Никола Тесла“ Костолац.   

У појединачној конкуренцији, на републичком такмичењу надметаће се Сава Матић из ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Пожаревца и Нађа Станојевић из ОШ „Вук Караџић“ Пожаревац, а у категорији средњошколаца Ђорђе Грујичић из Пожаревачке гимназије. 

                                                                                                                                                           Д.Ћ.