2019-06-06T09:38:47+02:00 5. јуна, 2019. 14:12 |

„Ђекна“ пожаревачке Политехничке школе на Смотри у Лебану

У оквиру овогодишње Смотре сценског учитељског стваралаштва у Лесковцу,  наредног петка и суботе у Дому културе „Радан“ у Лебану одржаће се манифестација „Школске сцене“ на којој ће љубитељи позоришта видети 13 представа које су спремили основаци и средњошколци из Србије, Босне и Херцеговине и Македоније. Наиме, на позоришној сцени у Лебану представиће се млади глумци из Сребреника, Крушевца, Параћина, Руме, Куманова, Ниша, Сокобање, Куршумлије, Београда и Пожаревца.

Част да се  представи на манифестацији припала је и театру Политехничке школе чији ће ученици извести комедију  Миодрага Караџића „Ђекна још није умрла, а ка’ ће не знамо“ у режији професорке Јелене Стевић.

Караџићев текст који је од стране аутора  уступљен Пожаревљанима, својевремено је извазвао велику пажњу гледалаца најпре као ТВ драма а доцније као ТВ серија. Ову комедију ученици Политехнучке школе Пожаревац премијерно су извели у оквору овогодишњег Фестивала младих на Великој сцени Центра на културу. У „Ђекни“ глуме Стефан Павловски као Радосав, Немања Миљковић као Миладин, Невена Ђорђевић у улози Јоке, Кристина Ђорђевић која тумачи Љепосаву као и Марина Бакаш, Владан Крец, Александар Вујчић и Дијана Пртењак. Сценографију и костиме осмислила је Тања Бабејић а кореографију урадила Ивана Вујчић.

Пожаревачка Политехничка школа наступиће на Смотри у суботу 8. јуна.

В.Винкић