Странка Слободе и правде не учествује на изборима у Пожаревци и Костолцу. Од 89 општина и градова у Србији у којима се организују избори, ССП излази у шеснаест. Подсећамо да не учествује ни на поновљеним изборима у Београду.

На скупу који је у Пожаревцу, 17. маја, организовао Градски одбор ССП, лидер странке Драган Ђилас потврдио је да ССП не излази на изборе у Пожаревцу и Костолцу, 2. јуна, и нагласио да не позивају грађане на бојкот, јер то не би било коректно ни према опозицији која учествује на изборима.

– Ми се не боримо против опозиционих странака, ми се боримо против ове власти. То је наш став, принципијелан и моралан, рекао је и додао:

– Као друштво, а не само као опозиција, пропустили смо велику шансу да неке ствари мало нормализујемо. Да прихватимо препоруке које би релаксирале ситуацију и омогућиле људима да се слободније изјасне на изборима, што локалним који су преостали, што на београдским који се понављају. Верујем да би релативно брзо после тога били одржани и нови парламентарни избори у Србији.

Ђилас је на скупу у Пожаревцу подсетио да „остају аргументи зашто на ове изборе не треба излазити и да је јасно да што је мања излазност, то је лакша могућност за расписивање нових избора и промену друштвене стварности“.

У овој странци очекују још дубљу економску и политичку кризу у времену које долази, истакао је Драган Ђилас и додао:

– Модел милијарди кредита сваке године и задуживање, у једном тренутку мора да пукне, а када стане, то ће бити јако ружно буђење за све нас. Агресија у друштву је огромна, деца пребијају наставнике у школама, туку се људи по улицама и убијају, породично насиље и број убијених жена је заиста невероватан. Све то је поражавајуће. Ништа од тога се неће променити док се ови људи на власти понашају на исти начин као до сада, јер они настоје само да очувају власт.

Како је наглашено, Странку слободе и правде, и после избора 2. јуна, очекује наставак борбе за промене изборних услова, и као странци одговорној према народу, промене у систему.

 Д. Деурић

Share.
Leave A Reply

Skip to content