Ђорђе Грујичић је матурант Пожаревачке гимназије природно-математичког смера. Посреди је младић отвореног ума, радознао и упоран. Воли да се дружи, брижан је, добронамеран и одговоран. Воли да учи о историји, нашој прошлости и прати актуелна дешавања. Најдражи школски предмети су му историја, географија, хемија и физичко и здравствено васпитање. У вези са њима му се допада што увек има нешто ново што може да се научи. Најчешће учи сам и то ноћу, обавезно уз музику, али највише воли да учи са пријатељима. Учи и кроз разговоре са другима, путем документарних емисија и видео клипова. 

Током гимназијских дана такмичио се из српског језика и књижевности, географије, у рукомету и стоном тенису. Све четири године такмичио се из географије. Прошле школске године освојио је прво место на окружном нивоу такмичења, а на државном је похваљен. Играо је и рукомет за школску рукометну екипу, а његове највеће спортске резултате током гимназијских дана донео му је стони тенис који и тренира. Tри пута је учествовао на државним такмичењима у стоном тенису и најбољи резултат који је остварио је десето место ове године у марту.

Одељењски старешина и професор физичког и здравстевног васпитања, Кристијан Марковић, рекао нам је о Ђорђу: 

-Ђорђе је ученик који је  насмејан, добро расположен и спреман за сарадњу. Његови позитивни ставови су препознати од стране окружења још од првог дана. У својој сфери интересовања је спојио образовање и спорт. Три године заредом је полазник научне станице ,,Петница” и учесник државног такмичења у стоном тенису. Искрена лакоћа комуникације и сарадња са својим окружењем овом ученику пружају добру основу за будуће успехе у образовању и приватном животу.

Ђорђе је три године био полазник Истраживачке станице ,,Петница” на семинару археологије и сматра да је то једна од области којој би могао да подучи своје вршњаке. У актуелној школи унео би промене које се тичу броја ученика у одељењу, који би смањио, али и начина на који се учи. Увео би више практичних вештина које су примењиве и неопходне за свакодневни живот. У слободно време прати квизове, спортске емисије и филмове. Омиљена тематика књига које чита су му акција и мистерија. Воли да се дружи и тренира, хоби му је планинарење. 

Себе види као будућег студента Рударско–геолошког факултета у Београду и као самосталног и независног младог човека који се бави енергетиком и рударством.

Наташа Берић, професорка енглеског језика, рекла је о Ђорђу: 

Ђорђу предајем енглески језик ове школске године и на мене је оставио изузетно позитиван утисак због његове широке сфере интересовања, солидне опште информисаности, и, можда најважније, због његове радозналости и жеље за сазнањем. Осим тога, он је веома ведар, енергичан и комуникативан, ученик који плени својом отвореношћу и шалама. Велико је задовољство сарађивати са њим у наставним и ваннаставним активностима.

Ђорђеви родитељи, Вања и Владан, подржавају га у његовим активностима и увек су га мотивисали да се опроба и у неким областима за које није био сигуран да ће му се допасти. Као мали био је веома радознао и постављао је многа питања на које је захтевао одговоре. Кажу да на похвале реагује скромно уз захвалност и осмех. Изазови код Ђорђа производе еуфорију, али и веома добру концентрацију за решавање проблема. Када започне неки задатак, усредсређен је на њега, само о томе прича, истражује га и веома је упоран док не сазна све што га занима. По нарави је добрица и неправда га погађа. Осим образовања родитељима је важно да Ђорђе буде добар човек. 

Ђорђе Пожаревачку гимназију види као место где је провео дивне четири године, стекао сјајне пријатеље и научио много.

Наташа Берић, школски педагог

Share.

Comments are closed.

Skip to content