2020-07-19T10:05:10+02:00 19. јула, 2020. 10:05 |

Ђорђе Петровић

За ђака генерације у школској 2019/2020. години у Основној школи „Милош Савић“ у Лучици проглашен је ученик Ђорђе Петровић. Ђорђе је до петог разреда наставу похађао у издвојеном одељењу у Пругову.

Још у млађим разредима показао је велико ангажовање и интересовање за различите облаcти. Од петог разреда учествовао је на такмичењима и постигао високе резултате. У шестом разреду освојио је прво место на Општинском такмичењу из историје, док је у седмом био трећеплсиран на Општинском такмичењу из географије. Да добро познаје књижевности показао је учешћем на Књижевој олимпијади у седмом разреду. Другопласирани је на општинском и на окружном нивоу, док је на републичком био трећи. У осмом разреду освојио је прво место на Општинском такмичењу.

Ђорђе је својим изузетним ангажовањем у ваннаставним активностима допринео угледу и афирмацији школе. Био је члан драмске секције и школског хора, члан Ђачког парламента и учесник у различитим активностима у организацији Црвеног крста и омладине ЈАЗАС.

Осим тога, својим знањем несебично је помагао у развоју дигиталних компетенција ученика и наставника. Поменимо и то да и ван школских активности, учествује у културним манифестацијама у свом родном месту, Пругову, као члан Културно -уметничког друштва.