Председник Скупштине СР Србије Бранко Пешић посетио је Пољопривредно – индустријски комбинат „Пожаревац“ заједно са потпредседником Скупштине Србије Имре Балинтом и председником Задружног савеза Србије Раденком Станићем. Циљ посете био је да се на пољима овог комбината упознају са овогодишњом производњом пшенице и досадашњим резултатима жетве и откупа. Према ономе што је на састанку чуо и на терену видео, Пешић је у разговору са новинарима рекао да су у пожаревачкој општини извршене добре припреме за жетву, па је и производња добра, чак најбоља у Србији. Све што је било потребно за жетву и откуп предузето је на време што је резултирало берићетом. Тренутно добро функционишу и млинови и сушаре што је такође важна ствар у овом послу.

     Представници ПИК-а су упознали председника да је закључно са 4. јулом жетва пшенице обављена на 8.453 хектара што представља четвртину од укупних површина под овом културом под којој се укупно налази 32. 802 хектара од чега 30. 252 у индивидуалном, а 2.550 хектара у друштвеном сектору. На жетвеним пољима ангажовано је 1.100 комбајна.

     После разговора у ПИК-у Пешић је са домаћинима обишао жетеоце на „Храстовачи“ и у „Летњиковцу“ где је посетио и нову фарму свиња и разговарао са пољопривредним произвођачима.

(С.Е.) 

Share.

Comments are closed.

Skip to content