ФУДБАЛСКИ СТРУЧЊАК АНДРИЈА ФЕРЛЕЖ О СПОРТСКОМ ДОГАЂАЈУ БРОЈ ЈЕДАН У СВЕТУ У 2022.   

       Светско фудбалско првенство одржано у Катару догађај је по коме ће се памтити 2022. година када је у питању спорт и фудбал. Част да у Катару учествује имала је и фудбалска репрезентација Србије, а како у овом делу света Пожаревац на раду има двојицу фудбалских стручњака у клубу Аџман, Андрију Ферлежа и Горана Туфегџића, који су помно пратили сваку утакмицу првенства, замолили смо једног од њих, Андрију Ферлежа да нам пренесе своје утиске.  

      -Осврнуо бих се на почетку на позицију наших играча од пре две године. Да будемо реални одлазак на првенство је велики помак за наше фудбалере узимајући у обзир групу из које смо се квалификовали и наступе у лиги Нација. Враћање култа репрезентације је у овом тренутку најбитнија и свакако највећа победа. Што се тиче игре на самом првенству као и сви остали и ја сам имао већа очекивања али је питање колико је то било реално. Понесени неким резултатима, пренаглили смо у прогнозама и надањима. Да је могло боље – вероватно је могло. Нарочито у тренуцима кад смо имали предност у обе утакмице, али не бих желео да улазим у анализу. Остаје жал што нисмо прошли групу и што нисмо били искуснији и мудрији. Имам утисак да смо много желели, али да на терену то није дошло до изражаја, каже Ферлеж и додаје да из свега овога треба извући неке добре поуке: 

      -После овога богатији смо за једно велико искуство. Уочене грешке и пропусте треба исправити, наша репрезентација има велики потенцијал и мислим да је пред њом светлија перспектива. Све су ово млади играчи који могу да играју засигурно још један циклус, још 3-4 године на одговорном и озбиљном нивоу.

А. Ферлеж и Г. Туфегџић

       Како од УАЕ до Катара има само сат времена вожње авионом, то је посета Андрије Ферлежа финалу 22. Светског првенства била неизбежна.

       -Рекао бих да је у целини Светско првенство било одлично организовано. Био је то прави празник за очи љубитеља фудбала. Видело се  колико је фудбал напредовао, колико се брже игра, води рачуна о најситнијим тактичким детаљима. Лепо је видети мноштво различитих менталитета, тактичких опредељења, врхунских играча, било је и доста голова, утакмице су биле динамичне, препуне жестоког ритма и несумњиво јако занимљиве. Наравно, финале је за незаборав. Намерио са јунак на јунака. Играло се 120 минута. Доста голова да би на крају пенали одлучили победника између Француске и Аргентине која је била срећнија. Све у свему био је ово светски фудбалски суперспектакл, истакао је Ферлеж за „Реч народа“. Он је ову прилику искористио да све Пожаревљане поздрави из далеког УАЕ и пожели им срећну нову годину.  

                                                                                                              Р. Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content