2017-11-15T23:55:07+01:00 15. новембра, 2017. 23:55 |

Добри резултати каратиста ВГСК

Каратисти из Великог Градишта остварили су добре резултате на Првим балканским школским карате играма (1st Open Balkan School Karate Gemmes) одржаниму Новом Саду.Учествовало је 428 такмичара из 8 земаља: Србије, БиХ, Хрватске, Бугарске, Црне Горе, Македније и Румуније. Из великоградиштанског Карате клуба ,,ВГСК“ пет такмичара је наступало за репрезентацију, и то као предствници основних и средњих школа: Немања Милосављевић, ОШ ,,Миша Живаноић“ Средњево, Марко Лекић и Софија Јовановић, ОШ ,,Милутнин Миленковић“ Раброво, и Тијана Стоиљковић и Марија Ђорђевић, Гимназија Велико Градиште.

У јакој конкуренцији, у категорији до -53 килограма, друго место и сребрну медаљу освојила је Тијана Стоиљковић, док је Марија Ђорђевић несретно изгубила меч за 3. место и пласирала се на 4. Немања Милосављевић у катеорији 45 килограма. освојио је 6. место, Софија Јовановић је у катеорији +45 килограма освојила 8. место, а Марко Лекић у категорији -40 килограма 9. место.

Следеће такмичење репрезентације је Балканско првенство за кадете, јуниоре и млађе сениоре, заказано од 7. до 10. децембра, у Црној Гори, у Херцег Новом. За репрезентацију у категорији јуниорки, у борбама ће наступати Марија Ђорђевић и Тијана Стоиљковић. Како истичу тренери Небојша Стојиљковић, Бранко Ђорђевић и Јовица Стоиљковић, на овом првенству се очекују још бољи резултати.