У дому пожаревачког Црвеног крста, у оквиру кампање „Црвени крст – црвени тепих“ организована је акција добровољног давања крви под слоганом „Овог лета резерве крви зависе од свих нас! Чекам те на акцији“. У акцији су обезбеђене 82 јединице крви.

Кампању под овим називом продржало је 46 познатих личности из целе Србије, међу којима и Пожаревљанин Новица Савић, дописник РТС-а.

Марија Чукић из ЦК Србије захвалила се свима који су допринели афирмацији ове активности изражавајући наду да ће Пожаревац подстаћи и друге општине и градове у Србији, да следе његов пример.

 

Дописник РТС-а Новица Савић истакао је да јавне личности имају обавезу да учествују у друштвеном животу промовишући овакве или сличне хуманитарне активности. Изразио је задовољство што се нашао међу 46 познатих личности из целе Србије, уз захвалност пожаревачком ЦК, који је свестраним ангажовањем и анимирањем великог броја познатих Пожаревљана подигао степен добровољног давалаштва на виши ниво, због чега је овај Град већ осам година уназад најхуманија средина у Србији.

 

М. П. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content