2020-06-03T22:25:18+02:00 3. јуна, 2020. 22:25 |

Добровољно давалаштво крви: Прва акција у ПД „Георад“ Дрмно

Црвени крст Пожаревац је у оквиру Летње кампање, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, ПД „Георад“ Дрмно и синдикатом ове фирме, Градском општином Костолац и  синдикатом „Независност Костолац услуге“,  организовао акцију добровољног давања крви.

Ово је први пут  да се акција добровољног давалаштва организује у „кругу“  ПД „Георад“ Дрмно , а ова друштвено одоворна фирма последњих година веома активно улаже у здравствени систем. Општу болницу у Пожаревцу „Георад“ је кроз неколико донација помогао са више од милион динара, колико је донирано и  Институту за онкологију и радиологију Србије у Београду, а током епидемије вируса ковид 19 „Георад“ је износ од милион динара даривао Институту „Торлак“.

Директор ПД „Георад“ Дрмно др Миодраг Степановић захвалио се медицинском особљу на пожртвованости коју су показали током трајања епидемије новог корона вируса и напоменуо да ће се ово привредно друштво и даље укључивати у хуманитарне здравствене акције.

Др Миодраг Степановић и Немања Џодић

У Костолцу и ПД „Георад“ прикупљене су  53 јединице крви, а Немања Џодић из Института за трансфузију крви Србије подсетио је да је Летња кампања кренула из Пожаревца,најхуманијег српског града,  те да ће трајати до краја септембра. Он је подсетио да је за потребе болница неопходно сакупити од  300 до 350 јединица крви, те да је због тога што су током ванредног стања изостале многе редовне акције, потребно подићи резерве крви, нарочито негативних крвних група.