2018-09-25T10:50:58+02:00 25. септембра, 2018. 10:50 |

Добровољно давање крви: Маратон тим промотер акције

У Црвеном крсту Пожаревац, у организацији ЦК и Института за трансфузију крви Србије, организована је редовна акција добровољног давања крви. До 14 часова, прикупљене су 54 јединице драгоцене течности.

Промотери акције били су чланови Маратон тима „Пожаревац“. Иначе, заједно са Културно – спортским центром „Костолац“, Маратон тим, у сарадњи са Археолошким налазиштем „Виминацијум“, а под покровитељством Градске општине Костолац, у суботу, 29. септембра, организује други полумаратон „Трка легионара“.

Јована Павловић из костолачког КСЦ најавила је овај догађај и истакла да је од прошле године, од када је одржан први полумаратон, на подручју ГО Костолац порасло интересовање младих за спорт. Михајло Гајић, члан Маратон клуба и један од промотера акције, позвао је све људе добре воље да у суботу дођу у Костолац и узму учешће у 2. Трци легионара. Он се осврнуо и на прошлогодишњи Београдски маратон на коме су чланови Маратон тима „истрчали“ целу трку гурајући две особе са инвалидитетом у колицима.

Организацију костолачког Полумаратона подржава и костолачка Техничка школа „Никола Тесла“. Директор, др Горан Несторовић похвалио је рад Маратон тима који, по његовим речима, промовише искључиво здрав живот и позитивне вредности.