2021-03-17T09:03:09+01:00 17. марта, 2021. 09:03 |

Договорен заједнички циљ – чист Пек

У Кучеву је на иницијативу председника Општине др Ивана Рајичића одржан састанак представника локалних самоуправа које повезује Пек, златоносна река о чијој се „бистрини“ ових дана много пише и говори.Састанку су поред домаћина, председника Општине Кучево др Ивана Рајичића и његових сарадника, председника Скупштине општине Бранка Кецмана, заменика председника Општине Ненада Микића, помоћника председника Општине за заштиту животне средине Даријана Дрикића и члана Општинског већа Слободана Стокића присуствовали и гости, заменик председника Општине Велико Градиште Слађан Марковић, координатор за пројекте Општине Голубац Александар Ђукић и шеф Одељења за урбанизам Општине Мајданпек Иван Грмуша. 

Једина тема расправе и договарања била је: заједничке активности на отклањању узрока  загађења реке Пек. Након сагледавања актуелног стања учесници скупа одлучили су да формирају радну групу – тим људи који ће се овим питањима бавити и предузимати конкретне мере. Радну групу чине представници све четири општине. 

На састанку је договорено и да се приступи хитној анализи воде реке Пек на подручју све четири општине као и да се узорци прегледају у две независне референтне лабораторије. По пристизању резултата, представници општина Кучево, Велико Градиште, Голубац и Мајданпек, подршку и помоћ у решавању овог проблема затражиће од Министарства за заштиту животне средине односно Владе Србије.