2021-10-23T20:51:34+02:00 24. октобра, 2021. 07:35 |

Доказали да су мајстори сцене

Овогодишњи 11. Међународни позоришни фестивал дечијих и омладинских позоришних представа „ДОПС“ у Јагодини, донео је комаду „Миш маус кућа хаус илити мачак у чизмама“ Драмског студиjа Центра за културу Пожаревац три вредне награде у категоријама режија, костим и лутке као и сценографија. Ове године Пожаревљани су се надметали у конкуренцији дечијих представа а жири је одлучио да Награда за најбољу режију припадне Драгиши Гилету Косари и Слободану Боби Степићу, Награда за најбољи костим и лутке добију Борисав Стојиљковић и Тина Лепосавић док је Стојиљковић уз Ведрана Лукића освојио и Награду за најбољу сценографију.

Због лоше епидемиолошке ситуације, на позоришној сцени у Јагодини овај пут је изостало такозвано „живо“ извођење представа и драгоцено дружење извођача и ствараоца, већ је жири у саставу глумац и редитељ Кире Горгијев,  професор књижевности и глумица Сара Павловић и глумац, редитељ и уметнички директор Фестивала Бојан Милорадовић одгледао снимке селектованих представа и на тај начин донео одлуке о најбољима.

Награда за најбољу представу у целини на 11.  „ДОПС“-у,  у категорији дечијих представа припала је комаду „Како су постале ружне речи“ Градског позоришта Бечеј“ у режији Анете Туцаков, док је у категорији омладинских представа то „All Shook up“ („Одлепио сам скроз“) „Ruma High School Theatre“ из Руме у режији Марије Ратанчић.

Влада Винкић