2021-03-22T13:43:10+01:00 22. марта, 2021. 13:40 |

Дом здравља Пожаревац: Међу оболелима и деца

Др Снежана Стојковић

На пунктовима  Дома здравља у Пожаревцу и Огранку у Костолцу вакцинација против корона вируса обавља се по устаљеном распореду.  До понедељка 22. марта, вакцинисане су укупно 21.734 особе. Од када је почела ревакцинација, другу дозу су добила 12.243 лица.

Тренутно је на располагању кинеска Синофарм вакцина, а ових дана очекује се и америчко-немачка Фајзер.

Према речима директорке Дома здравља Пожаревац др Снежане Стојковић број заражених је нестабилан, са минималним бројем повећања прегледа.

-Према последњим резулулатима, од недеље 21. марта, имали смо 33 прегледа, од којих је 20 првих, док је троје људи послато у Општу болницу  Пожаревац са обостраном пнеумонијом. Међу оболелима има и основаца и средњошколаца, као и малишана из вртића, рекла је др Стојковић додавши да се грађани вакцинишу по распореду који стиже из Института за јавно здравље Србије „Батут“, а на основу пријава на порталу е Управа.

-Уколико је неко пропустио другу дозу вакцине, мора да се пријави преко портала, те ће га служба обавестити када би требало да дође по ревакцину, истиче др Стојковић.

-Апелујем на грађане да се и даље не опуштају, да носе маске, придржавају мера које препоручује Кризни штаб и Министарство здравља, те тако заштите себе, људе око себе и здравствени систем, рекла је др Стојковић.