Свечаном предајом медицинских апарата: колпоскопа гинеколошкој служби за рану дијагностику карцинома грлића материце и дефибрилатора за потребе службе хитне помоћи, у Дому здравља Кучево завршен је пројекат подршке коју Влада Пољске и пољски народ реализују у овом делу Србије средствима развојне помоћи.

Донација је вредна 11.260 евра, а Кучевљанима су је предали амбасадор Пољске у Србији Рафал Перл и политички саветник у Амбасади Пољске Андријана Клечињски. Ово је, иначе, шести од укупно десет пројеката које Пољска у овој години спроводи у општинама Србије у области здравства, образовања и заштите животне средине.

Обраћајући се на свечаности овим поводом радницима Дома здравља Кучево и запосленима у локалној управи, амбасадор Пољске изразио је наду да ће ова сарадња бити настављена јер је то жеља како Владе тако и народа Пољске.

На донацији су се захвалили председник Општине др Иван Рајичић и директорка Дома здравља Кучево др Емина Перић Ивин. Гости су потом, у пратњи домаћина, обишли службе хемодијализе и здравствене заштите жена и Хитну помоћ Дома здравља у Кучеву.

Share.

Comments are closed.

Skip to content