2021-04-22T09:42:45+02:00 22. априла, 2021. 09:42 |

Донација приватним туристичким посленицима Голупца

Туристичка организација Голубац је у оквиру пројекта „ЕУ за тебе – за културно наслеђе и туризам“ поделила дезинфекциона средства и опрему даваоцима приватног смештаја и ресторанима како би се смањили ризици од ширења корона вируса.Помоћ туристичком сектору у Србији износи 662.000 евра, а упућена је од стране Европске уније и немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој. Пројекат спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ. Међу 13 локалних самоуправа Источне Србије и Доњег Подунавља у којима се реализује овај пројекат је и Општина Голубац.

М. Богић

-Након избијања пандемије туристички радници нашли су се пред озбиљним изазовима. Даваоцима смештаја у нашој општини подељене су одређене количине материјала, међу којима су прскалице, УВ лампе, бесконтактни топломери, дезинфекциона средства, спрејеви, заштитне маске, наочаре и одела, истиче вршилац дужности директорке ТО Марија Богић.

Циљ овог пројекта је опоравак туризма и безбедније коришћење смештаја и исхране у туристичким објектима. У Општини Голубац дезинфекциона средстава и опрему добило је 60 власника објеката приватног смештаја регистрованих на портралу еУправа.

Љ. Настасијевић