2020-11-05T11:19:07+01:00 5. новембра, 2020. 11:19 |

Донацијама уређена школа у Сувом Долу

 

Хуманитарна организација Лајфлајн из Чикага обезбедила је донацију Фондацији Њ.K.В. принцезе Kатарине у вредности од 22.000 америчких долара за Основну школу у  Сувом Долу. Донација је реализована захваљујући великодушности људи из Питсбуршког комитета, Kола српских сестара из Лансинга и Џолијета у Илиноиосу, групе Амбасадор хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго и Фондације Џон и Милдред Медић Вученић.

Основна школа у Сувом Долу реновирана је како би деца безбрижно и сигурно могла да прате наставу. Школа је добила нове подове, грејне пећи, прозоре и врата, школски намештај, образовни материјал, играчке, књиге за библиотеку, а ђаци ранчеве са школским прибором.

Принцеза Kатарина изразила је велику захвалност због помоћи пружене овој школи.

-Срећна сам што знам да данас имате реновирану школу, која може да задовољи све потребе деце и учитеља. Драго ми је да наши људи у дијаспори желе да помогну својој земљи и нису заборавили своју домовину. За 25 година колико је прошло од кад сам са неколико својих пријатеља основала прву Лајфлајн канцеларију,  много је ствари урађено, изграђене су школе, вртићи, помагало се болницама и домовима за децу без родитеља. Пре две недеље, помогли смо Основну школу у селу Близнак и у наредном периоду наставићемо да помажемо колико год можемо, нагласила је принцеза Катарина.

Директорка школе Сунчица Јовић истакла је да ова донација много значи школи и ученицима и захвалила се свима који су ову донацију омогућили, као и Хуманитарној организацији Лајфлајн из Чикага и Њ.K.В. принцези Kатарини.