У седмици посвећеној  Доситеју Обрадовићу  у пожаревачкој школи која носи његово име организован је низ активности.

Данас су у школи додељене награде најбољима на  ликовном конкурсу организованом поводом 10. априла, Дана сећања на Доситеја Обрадовића.  На конкурс су пристигли радови  ученика свих градских основних школа, а награђивао се млађи и старији узраст.

Прва места у млађем узрасту припала су Еми Паклар и Петри Жупљанин, ученицама ОШ „Доситеј Обрадовић“, друго Андреји Јанковић ученици ОШ „Доситеј Обрадовић“ и Милици Даниловић из ОШ „Десанка Максимовић“, док су треће поделиле Теа Степановић, ученица ОШ „Доситеј Обрадовић“ и Мина Пешић из Основне школе „Десанка Максимовић“.

У старијем узрасту награђени су: Маша Рајић, ученица ОШ „Краљ Александар“ и Момчило Одаџић, ученик Доситеј школе. Друго место поделиле су Анастасија Славковић, ученица ОШ „Јован Цвијић“ из Костолца и Марија Манић, ученица ОШ „Доситеј Обрадовић“. На трећем месту нашле су се Марта Ђуровић, ученица Доситеј школе и Екатарина Влашковић из школе „Краљ Александар“.

Осим овога организован је и интердисциплинарни конкурс за ученике од 5. до 8. разреда на коме ће ученици моћи да примене знање из француског и српског језика, као и ликовне културе.

Уз ликовне и литерарне конкурсе и упознавање са животом и делом Доситеја Обрадовића ђаци имају прилику да обиђу и Доситејев кутак.

Share.

Comments are closed.

Skip to content