2020-07-30T09:06:44+02:00 30. јула, 2020. 09:06 |

Достава решења преко е-сандучета

Грађани општине Петровац на Млави који имају регистрован профил на Порталу еУправа однедавно добијају електронско решења о утврђеном порезу на имовину за 2020. годину путем нове услуге – електронске доставе у своје јединствено електронско сандуче на овом порталу.

Прве институције јавне управе које су почеле да достављају електронска решења о утврђеном порезу на имовину за 2020. годину грађанима на овај начин су локалне пореске администрације. Наиме, сви грађани, регистровани корисници Портала еУправа аутоматски ће добијати решења о утврђеном порезу на имовину за 2020. годину у електронско сандуче. Електронски документ могу преузети у електронском сандучићу у року од 15 дана, а уколико га не преузму у наведеном року, сматраће се да је достава извршена. Они грађани који нису корисници Портала еУправа настављају своја пореска решења да добијају на стандардни начин, преко јавног поштанског оператора.

Електронска достава докумената у електронски сандучић омогућава брзу, једноставну, поуздану и бесплатну доставу решења, докумената и обавештења грађанима Србије од стране јавне управе. Коришћењем ове услуге, и грађанима и јавној управи у сваком тренутку доступан је статус послатих електронских докумената.