2019-09-18T14:25:24+02:00 17. септембра, 2019. 17:00 |

Доживите римску цивилизацију кроз авантуру

Археолошки локалитет Виминациум јединствен је не само по открићима о запањујућим достигнућима ове римске метрополе, средишта некадашње провинције Горње Мезије, њених моћних војних легија и обавезног боравишта рисмких императора, већ и по потпуно јединственом доживљају који пружа посетиоцима свих генерација.


 

Посетите Виминацијум Авантура парк сваког дана у недељи, од 10 до 17 часова

Док активно теку археолошка ископавања и истраживања, истовремено се одвија и ондашњи начин живота, веран духу римске цивилизације од пре готово 17 векова. Посетиоци могу ноћити у реплицираним војним логорима, јести попут Римљана, учити грнчарство, калиграфију, прављење мозаика. Могу и сами бити археолози и учествовати у ископавањима.

У том низу потпуно незаборавних искустава је и доживљај војне обуке у Авантура или Лимес парку. Овај адреналински парк на три ниво, са аутентичним полигоном за обуку, савим је јединствена едукативно – забавна дестинација која је на располагању за ђачке екскурзије, летње кампове, тим билдинг активности и конгресни туризам.

Управо овај локалитет, смештен у Браничевском округу, својим планетарним значајем, славом и садржајима доводи у наше крајеве огроман број туриста са свих крајева света.

А. М.

Детаљније у актуелном броју недељних новина „Реч народа“…