2020-12-26T09:19:53+01:00 26. децембра, 2020. 09:19 |

Драј тулинг: Траиловић трећи, Стојановићева четврта

На државном првенству у драј тулингу, Бојан Траиловић, алпиниста Планинарског клуба „Вукан“ из Пожаревца освојио је бронзану медаљу у сениорској конкуренцији. Такмичење је одржано у Овчарско-кабларској клисури, организатор је био клуб екстремних спортова „Армадиљо“ из Чачка и покровитељ Планинарски савез Србије. Сви такмичари имали су задатак да у квалификацијама пењу осам различитих смерова (стаза), а најбољих шест пласирало се у финале где је пењан финални смер.Траиловић је квалификације прошао као шести по реду, а до трећег места се изборио педантним и сигурним пењањем.

На такмичењу је из ПК „Вукан“ учествовала и Ана Стојановић, која је заузела четврто место у сениорској конкуренцији за жене.
-На такмичењима у драј тулингу користе се специјалне алатке за руке и ноге за пењање у леду, а пење се комбиновано стена – лед, с тим што се пењање леда симулира дрвеним профилима (даске, висећи балвани…). Драј тулинг је комплексан спорт који на следећим Зимским олимпијским играма постаје олимпијски спорт. Захтева велику вештину и познавање технике пењања,изискује од пењача максималну концентрацију и снагу. ПК „Вукан“ поседује вештачку стену за тренирање, која се налази у фискултурној сали ОШ „Краљ Александар Први“ у Пожаревцу. Сви који су заинтересовани да се опробају у спортском пењању или алпинизму могу да нас контактирају путем сајта и друштвених мрежа ПК „Вукан“, сазнајемо од председника ПК „Вукан“ др Милоша Бранковића.