2021-10-30T19:50:22+02:00 30. октобра, 2021. 19:50 |

Дронови за градиштанске школе

У Oсновној школи „Иво Лола Рибар“ у Великом Градишту, представници Ротари дистрикта Србије и Црне Горе и ротари клубова Сремска Митровица и Велико Градиште потписали су уговорe о донацији беспилотних летилица – дронова, као помоћних средстава у настави. Након тога дронови су уручени директорима школа: „Иво Лола Рибар“ у Великом Градишту, „Вук Караџић“ у Мајиловцу и „Миша Живановић“ у Средњеву.

-Дронови су важни у наставном предмету информатике и рачунарства за ученике 5. и 6. разреда, који ће сада, на један лакши начин долазити до знања приликом учења програмских језика као што су Скреч и Пајтон, рекао је овом приликом директор Школе „Иво Лола Рибар“ Драган Мандић.  

На донацији се захвалила и представница локалне самоуправе Сузана Ђорђевић, руководилац за друштвене делатности и заједничке послове и просветни инспектор.

-За једну малу општину као што је Велико Градиште, изузетно су значајна донаторска средства, као ова у виду дронова, ракла је Ђорђевић.

Гувернерка Ротари дистрикта Србије и Црне Горе Зорица Јестровић навела је да је до сада донирано 600 рачунара у 100 основних школа, а да се након тих донација кренуло са  доделом дронова јер се показало да то што деца науче, уз дронове могу лакше да примене. „Претходно је организована и бесплатна обука за наставнике, а током новембра биће спроведена и онлајн обука. Неће се стати на овоме, као наставак биће потписан нови пројекат како би свака школа у Србији са вишим разредима, добила дрон.

Беспилотне летилице намењене су коришћењу у учионицама. Ротари клуб Велико Градиште пружиће неопходне информације и подршку.