Представници клубова са добијеним захвалницама

                  ГФС Пожаревац  у сарадњи са КСЦ “Пожаревац“ организовао је Други меморијални турнир у малом фудбалу „Топлица Илић“.                 Традиционални турнир одржава се у знак сећања на великог фудбалског и спортског посленика Топлицу Илића.

 

 


                         Легендарни фудбалски човек

      Илић је био председник Обилића из Живице и годинама активан члан руководства пожаревачког Младог радника. Потпредседник ОФС Пожаревац постаје 2005., а председник ГФС Пожаревац био је од 2008. до 2016.


 

Масован одзив клубова

                Организатори турнира

На овогодишњем турниру учествовало је 27 клупских екипа са територије ГФС Пожаревац, односно територије Града Пожаревца и Градске општине Костолац. Више од 300 фудбалера на ступило је у десет дана играња малог фудбала на турниру „Топлица Илић“ који спонзорише „Ауто Топлица“.

Организација је била беспрекорна, а  изузетна масовност говори о снази фудбала и ГФС Пожаревац. Све екипе биле су у пуној спортској опреми и исказале висок спортски фер-плеј. Судије су биле на висини задатка,тако да је било задовољство пратити све утакмице у хали КСЦ „Пожаревац“.

На турниру су учествовали клубови: Борац (Кленовник), Слога (Ћириковац), Пролетер 1932. (Пожаревац), Напредак 1934. (Набрђе), МИП-Мајдан (Пожаревац), Љубичево, Обилић (Живица), Војвода Миленко (Кличевац), Батовац, Напредак (Пољана), Земљорадник (Трњане), Слога (Лучица), Стиг 1955. (Берање), Рудар Костолац 2008, ОФК Грађански (Пожаревац), Млади радник 1926 (Пожаревац), Победа (Стари Костолац), Металац (Пожаревац), Рудар 2001. (Костолац), Напредак (Бубушинац), Бели орао (Брадарац), Дизел (Баре), Сопот (Пожаревац), Млава (Братинац), Железничар (Пожаревац), Морава 1932.(Пругово) и Вихор (Маљуревац).

 

ФИНАЛНА УТАКМИЦА

Костолчанима победнички пехар

    Победнички пехар отишао у Костолац

РУДАР 2001 КОСТОЛАЦ – ОБИЛИЋ (Ж)  2:1 ( 0:0, 0:0 )

Хала:КСЦ  Пожаревац. Гледалаца. 300.Судије: Ненад Урошев (Острово) и Драган Николић (Пожаревац). Стрелци из пенала :Сузић и Станковић за Рудар 2001 Костолац и Медић за Обилић

РУДАР 2001 КОСТОЛАЦ: Алексић,Чула, Јовић, Ћирић, Станковић, Сузић,Петровић,Цвејић.

ОБИЛИЋ(Ж): Маринковић, Ђурић, Аксић, Милошевић, Илић, Медић, Павловић, Латковић,Ћирковић,Петровић,Богдановић.

Играч утакмице: Милан Алексић (Рудар 2001 Костолац)

После десет дана играња и уз учешће 27 клубова са територије ГФС Пожаревац завршен је традиционални меморијални турнир „Топлица Илић“. У утакмици за треће место пожаревачки  МИП Мајдан саваладао је Вихор (Маљуревац) са 5:1(1:0). Финални сусрет је после много узбуђења завршен у регуларном току без голова. Са пенала били су ефикаснији Костолчани, па су освојили велики пехар који је предао Аца Илић директор фирме „Ауто Топлица“. Пехар је добила и поражена екипа Обилића из руку Владана Динића председникa ГФС Пожаревац.

Другопласирани Обилић

Трећепласираном МИП Мајдану пехар је уручила Маргита Марковић члан ОО турнира. Играчи три првопласиране екипе добили су и медаље.

Пехаре су такође добили: Вихор (Маљуревац) за фер – плеј, најбољи стрелац Марко Ђурић (Обилић), најбољи голман Милан Алексић (Рудар 2001 Костолац), најбољи играч Дејан Марковић (Вихор, Маљуревац), као и најстарији играч на турниру Миланче Костић (Слога, Лучица). Захвалнице су добили сви клубови учесници турнира као и службена лица делегати и судије.

 


УТАКМИЦА ЗА ТРЕЋЕ   МЕСТО

Месари одували Вихор

МИП Мајдан и ВИХОР

МИП МАЈДАН – ВИХОР   5:1 ( 1:0)

Хала : КСЦ “Пожаревац“ Гледалаца: 200 Судија: Александар Митровић (Пожаревац). Помоћници: Дејан Стевановић и Петар Јанковић из Пожаревца.Стрелци: Виријевић у 13,Ђаковић у 20,Тодоровић у 21,Матејић у 25. (ауто-гол), Ристић у 29. за МИП Мајдан,а Матејић у 25.минуту за Вихор. Жути картони: Стошић (МИП Мајдан), Раковић (Вихор).

МИП МАЈДАН: Ристић, Ђаковић, Николић, Виријевић, Бошњак, Тодоровић,  Стошић, Ђокић.Тренер: Сретен Симић.

ВИХОР: Девић, Раковић, Савић, Стојимировић, Митровић, Марковић, Матејић, Илић, Мирковић.

Високом победом над Вихором из Маљуревца пожаревачки „месари“ освојили су треће место и пехар.

Текст и фото Радомир Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content