2019-03-14T14:31:05+01:00 14. марта, 2019. 14:31 |

ДРУШТВО СРПСКО – ГРЧКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА „РИСТА КОЛОЊАС“ У ПОЖАРЕВЦУ: Мирослав Мратинковић нови председник

      Мирослав Мратинковић

У Пожаревцу је одржана Изборна скупштина Друштва српско – грчког пријатељства „Риста Колоњас“, на којој је изабран председник за нови мандатни период. Ову функцију обављаће Мирослав Мратинковић, док је за заменика председника Друштва изгласан Југослав Станковић. Нови секретар Друштва је Јасмина Живковић.

      Миомир Илић

Такође, Скупштина је овом приликом изабрала и чланове Управног одбора – Дарка Јовића, Николу Топа, Живка Гошева, Миомира Илића, Вељка Трифуновића, Мирослава Унгурјановића, Југослава Станковића, Јасмину Живковић, Мирољуба Манојловића, Драгана Костића, Горана Сегера, Мају Економидес и Мирослава Мратинковића.

Тема Скупштине био је и избор Надзорног одбора Друштва. За председника изабран је Миша Васић, док су нови чланови Одбора Саша Милојевић и Новица Станковић.

 

Досадашњи председник Миомир Илић подсетио је да је Друштво српско – грчког пријатељства „Риста Колоњас“ основано 1992. године са циљем развијања и продубљивања вековних веза и сарадње утемељене на православној, византијско – словенској, хришћанској љубави и блискости. Он је у извештају о раду за претходни период истакао, да је Друштво у оквиру својих редовних активности остварило програме у областима историје, књижевности, ликовне културе и међусобне сарадње са грчким народом. Сви пројекти реализовани су активним учешћем ученика основних и средњих школа, професора, историчара, затим ликовних педагога и установа културе.