2021-02-03T10:32:55+01:00 3. фебруара, 2021. 10:32 |

Државна првакиња из Голупца

СЕДНИЦА УО ЈЕДРИЛИЧАРСКОГ КЛУБА ,,ГОЛУБАЦ’’

Једриличарски клуб ,,Голубац“ остварио је  запажене резултате од свог постојања и добио  првака Србије у једрењу на води за класу „Оптимист“ у конкуренцији девојчица до 12 година. То је  Лара Јовановић која је поред овог успеха  била освајач медаља на разним државним првенствима у Србији. О постигнутом успеху у прошлој, као и о програма рада у овој години говорио је председник клуба Војислав Ивић.

– Мимо календара који је био планиран, све регате које су требале да се одрже у току лета, због пандемије одржане су у септембру и октобру месецу.  Једино је регата на Палићу одржана у јулу.  У Голупцу смо имали две регате на којој смо освојили у класи ,,Оптимист’’ два друга и једно прво место. У укупном пласману девојчица Лара Јовановић освојила је прво место и проглашена је за првака Србије за прошлу 2020. годину, рекао је Ивић.

Општина Голубац даје пуну подршку развоју спортова на води, посебно једрењу.

              Лара Јовановић

 -Општина Голубац већ дуги низ година издваја значајна новчана средства за помоћ не само једрењу на води, већ и осталим спортовима у оквиру Спортског савеза. Ово је један за нас важан успех, а уједно и честитам Лари Јовановић за освојено прво место. Општина Голубац спада у ред малих Општина у Србији и зато је овај успех утолико већи, нагласио је заменик председника Општине Голубац, Марко Стојаковић.

Тренер клуба Александар Илић део је успеха  клуба и шампионке Србије Ларе Јовановић, а добар успех постигле су сестре Драгана и Катарина Перић.

 -Имамо сада државног првака, овоме смо се свакако надали, јер наше девојчице већ дуже време тренирају једрење. Жао ми је само за Драгану Перић која због болести није возила једну регату, тако да би можда имали и два државна првака. Желим да похвалим и Катарину Перић која вози класу 4,7, па се надам да ће ове године наступити на такмичрењима са 7-8 једрилица. Са припремама за нови такмичарску сезону почињемо у марту ове године, каже тренер Александар Илић.

Шампионка Србије у једрењу на води у класи ,,Оптимист’’ Лара Јовановић прву медаљу у прошлој години освојила је на првенству у Смедреву, а затим у Београду, Голупцу и Земуну.

 -То значи да сам постигла још већи успех и надам се да ће бити још оваквих великих успеха. Прошла година била је година мог највеће успеха и уједно  је и подстрек за моје веће  ангажовање и још боље резултате у овој години. Апелујем на моје другарице да само марљивим радом могу остварити своје жеље и постићи овакаве, па и још боље резултате, нагласила је Јовановић.   

У свечаном делу седнице Управног одбора Једриличарског клуба Голубац,  члан Управног одбора Једриличарског савеза Србије Драган Ракић предао је пехар и златну медаљу Лари Јовановић.

 – Једриличарски савез Србије  са својим центром у Голупцу много  доприноси развоју  једрења у нашем  граду. Овде постоје идеални услови за једрење и зато је потребно да све више младих укључи и тако допринесу  да Голубац буде препознатљив у Србији и ван граница наше земље по једриличарству, истакао је Ракић.    

  Љ . Настасијевић