РЕГИОНАЛНА ПРИВРЕДНА КОМОРА БРАНИЧЕВСКОГ И ПОДУНАВСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

 

 

– Осам нових образовних профила у Браничевском и Подунавском округу

Представници Регионалне привредне коморе, Министарства образовања и Општине Петровац на Млави

Између Средње школе Младост из Петровца на Млави и привредних друштава „Green“ доо, „Каструм“ доо и „Зока промет“ доо из Петровца на Млави, у четвртак, 12. октобра, потписани су уговори о дуалном образовању. Ова петровачка Средња школа потписала је уговоре и са ђацима, односно њиховим законским старатељима.

Тиме су отворени нови образовни профили у стручним школама које су се изјасниле за дуални модел за школску 2017/18. годину.

Браничевски и Подунавски управни округ добили су укупно осам нових профила за ову школску годину. До тога се дошло укрштањем потреба привреде и капацитета које средње образовање може да пружи. На томе је интензивно радила Привредна комора Србије – Регионална привредна комора Браничевског и Подунавског управног округа, и то на основу анкетирања привреде, као и исказаних потреба привредних друштава за одређеним профилима, а на основу изјава о намерама послодаваца које су привредници потписивали, са Министарством просвете, науке и технолошког развоја РС и у сарадњи са локалним самоуправама, Школском управом и школама Браничевског и Подунавског управног округа.

Потписивање у Петровцу на Млави односило се на профил трговац. Тим поводом, окупили су се председник општине Петровац на Млави Душко Нединић, начелник Школске управе Браничевског и Подунавског управног округа Велиша Јоксимовић, дирекор Средње школе „Младост“ Александар Филип Филиповић, са професорком Милицом Павловић, као и в. д. директора ПКС РПК Пожаревац Тамара Ивковић, представници привредних друштава, ђаци и њихови законски старатељи. Уговори су потписани у задњу Скупштине општине Петровац на Млави.

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content