2020-01-07T18:11:13+01:00 7. јануара, 2020. 18:06 |

„Дунав осигурањe“ у Пожаревцу: Осигурање је сигурна инвестиција, а не трошак

ПРОМО

Са 29 главних филијала широм Србије и око 600 продајних места, Компанија „Дунав осигурање“ успела је у свом досадашњем раду да створи чврсту пословну мрежу, која се непрекидним усавршавањем и развијањем информационог система, све више приближава стандардима европских осигуравајућих кућа.

„Дунав осигурање“ лидер је на домаћем тржишту осигуравајућих друштава, регистровано за више од 80 осигуравајућих тарифа. Иако нису све подједнако заступљене, Компанија је на територији Републике Србије и Браничевског управног округа задржала реноме лидера на тржишту осигурања.


ГОДИНА УСПЕШНО ПРИВЕДЕНА КРАЈУ

         Владан Миловановић,             директор Главне филијале                     „Дунав осигурања“                              у  Пожаревцу

Највећи број осигураника, према речима директора Главне филијале у Пожаревцу Владана Миловановића, јесу јавна предузећа, установе културе, школе, болнице, домови здравља, општинске управе. Такође, пажња је усмерена и на приватан сектор, мала и средња предузећа, као и на физичка лица, на чијем пољу је Компанија у претходном периоду остварила значајне резултате.

-Година 2019. је за нас била тешка, али успешна, иако су постојале одређене турбуленције, посебно на тржишту аутоодговорности, због промене закона који дефинише ту област, као и начина сарадње са спољним сарадницима. Практично, читаво тржиште осигурања било је под великим знаком питања како ће се све то одразити на резултате, међутим и поред тога, можемо рећи да је 2019.  успешно приведена крају, истакао је Миловановић.

У склопу Главне филијале „Дунав осигурања“ у Пожаревцу, ради шест пословница распоређених на читавој територији браничевског округа. Број запослених у њима варира у зависности од обима послова.

-„Најјача“ пословница налази се у Петровцу на Млави, а одмах иза ње јесте продајно место у Кучеву, у њима је и по неколико запослених. У свим осталим раде по један, евентуално два радника, који у потпуности успевају да одговоре свим захтевима наших клијената. Морам да напоменем и то да је већина запослених лоцирана у Пожаревцу, одакле се остварује сарадња са свим нашим осигураницима, објаснио је директор Главне филијале „Дунав осигурање“ у Пожаревцу и додао:

-Нажалост, финансијска позиција значајног дела становништва још увек није таква да размишља о сигурности у будућности, због чега се трудимо да на клијенте делујемо едукативно, односно да ширимо свест о потреби осигурања, јер је то обострани интерес – интерес наших клијената и нас који их пратимо. Морају размишљати у правцу да је осигурање потреба и сигурна инвестиција, а не трошак.

Опстати као лидер на тржишту

– „Дунав осигурање“, као највећа осигуравајућа кућа и једина државна у Србији има обавезу да настави са свим досадашњим активностима. То значи да Компанија и надаље мора неговати друштвену одговорност, да покуша да задржи или поправи резултате пословања.

Наш основни задатак је да опстанемо као лидер на тржишту осигурања и поред бројне конкуренције, што смо и до сада успевали, закључио је Владан Миловановић.

 

ДРУШТВЕНА ОДГОВОРНОСТ КОМПАНИЈЕ

Компанија „Дунав осигурање“ је и ове, као и свих претходних година, била један од највећих спонзора и донатора на територији браничевског округа. Потпомогнуте су све највеће манифестације у општинама, на чијим територијама се налазе пословнице, почев од Љубичевских коњичких игара у Пожаревцу, преко многобројних манифестација у Жагубици, Петровцу, Голупцу…

-У нашем основном пословању дефинисано је да клијентима помажемо кроз разне врсте донација, превентивних улагања, а све како бисмо сви заједно бринули о имовини која нам је поверена. Наша филијала је и ове године путем донација помагала својим осигураницима, као и путем средстава превентиве, на основу чега смо утицали на смањење настанка великих штета, нагласио је Миловановић, који је овом приликом напоменуо да главна филијала ових дана дефинише планове за 2020. годину, трудећи се да задржи реноме лидера у осигурању, какав поседује Компанија на територији Републике.

М. П.