2020-07-03T10:07:19+02:00 3. јула, 2020. 10:07 |

Дунаву у част

Поводом обележавања Међународног дана Дунава у организацији Народне библиотеке ,,Вељко Дугошевић’’, на тераси на Дунаву код Градског парка у Голупцу, одржан је у концерт у извођењу Ансамбла ,,Нови Звучни Талас“ . Било је ово још једно вече у низу незаборавних догађаја богатог програма голубачке библиотеке чија су врата отворена свим видовима уметности.

-Одзив публике је био јако добар, што показује да су класична музика и културни програми вредновани. Обележавање Дана Дунава на овакав начин, постао је наша традиција и надам се да су наши грађани уживали у класичној музици Новог Звучног Таласа, рекао је Милен Богојевић, в.д. директора Народне библиотеке ,,Вељко Дугошевић’’ из Голупца.

Овај концерт одржан је поводом обележавања Међународног дана Дунава који је интегрални део сарадње подунавских земаља и прославља се у свих четрнаест земаља потписница Међународне конвенције о заштити Дунава, како би се подигла свест о очување реке код што већег броја појединаца и како би се апеловало на рационалну употребу водних ресурса.У земљама широм Европе иницијатор обележавања Дана Дунава је Међународна комисија за заштиту реке Дунав чија је мисија да промовише и координира одрживо и интегрално управљање водама, укључујући и заштиту, побољшање и рационалну употребу вода.

Љ. Настасијевић