2020-07-23T21:21:41+02:00 23. јула, 2020. 21:21 |

Душан Цвејић

Душан Цвејић је  завршио осмогодишње школовање у Школи „Десанка Максимовић“ Пожаревац. Као ученика одељења VIII/3 за носиоца „Десанкине дипломе“ предложили су га Ђачки парламент, чланова Комисије за културну и јавну делатност и одељењски старешина Марија Спасовић.

Душан је од петог разреда активан члан драмске секције. Учествовао је на Фестивалским приредбама и на најбољи начин представљао школу у драмским приказима. За њим су главне улоге: „Сусрет са великанима“, лик Николе Тесле, „Камионџије“, лик кондуктера, „Краљ лавова“, лик Скара. 

Изузетно је талентован за глуму, такође озбиљан, посвећен и одговоран у приступу раду. На пробе је долазио увек у заказано време, најчешће у супротној смени, и никада их није пропуштао. 

Због своје опчињености и познавања дела „Хари Потер“, ауторке Џ. К. Ролинг, у осмом разреду је био ангажован у режирању скеча на енглеском језику, везаног за књиге о Харију Потеру. 

Душан јако воли књижевност и са великом сигурношћу могу да тврдим да нема ученика у школи који је прочитао више књига од њега. Тренутно чита пет књига упоредо, а једну пише потпуно самостално. Уз све то, јако је друштвен и омиљен међу вршњацима.

Био је учесник школских такмичења у рецитовању, у V  и VI разреду.

Учествовао је на школским литерарним конкурсима поводом Дана школе и освојио треће место са радом на тему „Љубав је сусрет најлепши на свету“.

У седмом разреду је био члан новинарске секције, у којој је прикупљао и радио на припреми школског часописа за објављивање. У VIII разреду био је једини представник ОШ „Десанка Максимовић“ Пожаревац на такмичењу „Књижевна олимпијада“.

Током VII и VIII разреда је несебично и посвећено помагао у раду школске библиотеке на тај начин што је заводио књиге, раздуживао и давао препоруке својим вршњацима. У VIII разреду је био члан ученичког парламента и председник одељенске заједнице.

Душан је комуникативан, примеран, одговоран, вредан, посвећен и заинтересован. Својим ангажовањима, одговорношћу, харизмом и позитивним ставом стекао је поверење и наклоност вршњака и наставника.