У Параћину је одржан 24. кадетски фестивал Шаховског савеза Централне Србије. Пожаревачки шах клуб је представљало осам такмичара. У категорији М-14, дечаци до 14 година, Душан Петровић освојио је прво место, поновивши успех са претходног првенства када је такође био победник. Наставио је победнички низ пошто је прошле године био трећи на кадетском првенству Србије и био члан кадетске репрезентације Србије на Онлајн првенству Европе за кадете и јуниоре.

У истој категорији М-14, дечаци до 14 година, Стефан Ракић пласирао се на четврто место, а Павле Станојловић на шесто.  Стефану и Павлу измакло је треће место и бронзана медаља за пола поена. Стефан Тадић пласирао се на дванаесто место. Успех у овој категорији је тим већи ако се узме у обзир да је у истој учествовало 25 такмичара а да су од првих шест пласираних тројица из пожаревачког Шах клуба и да су сви 2009. годиште, тако да ће и следеће године учествовати у овој категорији. 

У категорији М-12, дечаци, Петар Заклан пласирао се на девето место, а Сергеј Поповчевић на дванаесто.

У категорији Ж-10, девојчице, одличан резултат остварила је Наталија Стојадиновић пласманом на треће место освојивши бронзану медаљу. У категорији Ж-14, девојчице, Тара Лучић пласирала се на једанаесто место.  

Све у свему кадети пожаревачког Шах клуба остварили су изузетан успех доневши златну и бронзану медаљу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content