2020-07-10T09:05:14+02:00 10. јула, 2020. 09:05 |

Два тренинга дневно

Мада је било предвиђено да се стартује 26. јуна, тај термин је померен за 1. јули, па је шеф струке Жарко Јовановић током минуле недеље одржао први тренинг. Претходио му је радни састанак на коме је спортски директор Војислав Бојатовић поздравио присутне играче и чланове стручног штаба и пожелео им успешан рад и што бољи пласман. Затим је тренер Јовановић изнео план и програм рада, па се после тога изишло на терен где је одржан први тренинг у трајању од сат ипо.

     -Почели смо прошле среде, радићемо два пута дневно, на Градском стадиону. Морамо мало да убрзамо, јер смо 7. играли са омладинцима Рада, 11 са Младеновцем  на стадиону Селтерс, 15.јула нам долази обреновачки Раднички, а 22. код нас следи реванш са Младеновчанима. Потом играмо 1 августа  куп утакмицу за пехар ФС БО. То је прво коло и гостујемо на стадиону Жуто брдо код Ђердапа у Голупцу. Имаћемо још две контролне утакмице почетком осмог месеца, које би биле нека врста последње провере пред почетак првенства. Спремамо се за надметање у Српској лиги Запад, каже Јовановић.

    Руководство клуба рачуна да ће у конкуренцији 18 српсколигаша, Млади радник 1926 квалитетом повратити свој углед како би наредне године, са што бољим резултатима прославити 95. рођендан.

    -Тренутно имамо 20 играча, али још нисмо дефинитивно закључили листу појачања. У суштини, костур екипе од прошле сезоне је задржан, па се надам да ћемо, уз добре припреме створити тим који може и мора да се пробија у горњи дом. Лига је као и увек јака, али ми се тога не бојимо већ гледамо да постижемо добре резултате и после дуже паузе обрадујемо Пожаревљане, који су се ужелели доброг фудбала, каже Јовановић.

                                                                                                               Текст и фото: Р. Сандић