2019-10-13T20:03:59+02:00 13. октобра, 2019. 20:03 |

Дванаест деценија организованог у ловства Кучеву

Кучево се може похвалити да је 1899. године, само три године након формирања Ловачког савеза Србије, и само  организовало Ловачко удружење које је тада бројало 81 члана.
У различитим облицима организовања, ловачко удружење  је постојало и радило током свих протеклих 12 деценија сем када је то ратно стање онемогућавало ( Балкански и оба Светска рата). Данас Ловачко удружење  „Јелен“ има 15 секција и близу 500 чланова , међу којима и десетак дама и више чланова ловачког подмладка.
Председник Ловачког савеза Србије Братислав Ћирковић, на почетку официјелног дела уручио је Плакету председнику општине Кучево Владимиру Стојановићу у знак признања за заслуге за унапређење ловства, а након тога,  у складу са прописима, уручени су златни : Дејану Јовановићу и Дејану Миладиновићу, сребрни: Славиши Томићу, др Дарку Благојевићу, Славиши Маријоковићу,  Миодрагу Пругинићу,Зорану Добросављевићу, Небојши Бабејићу,Слободану Лазаревићу,Кузману Вицановићу, Милету Драгнићу, Горану Павловићу, Момчилу Павловићу и Степану Степановићу и бронзани ордени за ловачке заслуге као и Плакете организацијама и појединцима заслужним за развој ловства и одржавање манифестације.
На обележавању годишњице, сем више стотина ловаца из Кучева, били су присутни и председник Окружног савеза Драган Митић, председник Удружења из Раброва Бојан Тадић и представници Ловачких удружења из општине Пожаревац, Велико Градиште, Голубац, Петровац, Жагубица и многи други.