2020-07-20T13:13:44+02:00 20. јула, 2020. 10:53 |

Двери: Формирати прелазну Владу без лидера власти и опозиције

Пожаревачки Градски одбор Двери огласио се саопштењем поводом актуелне епидемиолошке и политичке ситуације у Србији. Констатујући пораст броја новозаражених вирусом ковид – 19 у претходним данима, постављају питање одговорности:

– Иако смо упозоравали да су избори, поред тога што су недемократски и неслободни, пре свега здравствено небезбедни, власт се на то није обазирала. У време предизборне кампање било је дозвољено све – утакмице, концерти и скупови, а врхунац су били избори на којима је у затвореном простору продефиловало између два и три милиона људи. По завршетку избора СНС је направио и журку у свој централи.  Нажалост, истина о броју заражених и умрлих од ковида – 19 била је потпуно другачија, наводе између осталог у сопштењу, указујући потом на питање Косова и Метохије:

– За државу Србију не могу бити прихватљиви никакви разговори о некаквом „свеобухватном правно обавезујућем споразуму између Београда и Приштине“, којима се признаје лажна држава Косово. У Народној скупштини није усвојена никаква преговарачка платформа, а без ње се не иде на преговоре. У Бриселу није могуће водити равноправни дијалог, већ дијалог о КиМ треба вратити у Савету безбедности Уједињених нација. У било какве даље преговоре о КиМ, требало би да буде укључена и Руска Федерација.

– Решење за излазак из ове политичке кризе је формирање техничке, прелазне Владе стручњака у којој неће бити нико од лидера власти и опозиције, а чији би главни задатак било заустављање овог новог таласа пандемије и брига о здрављу грађана, затим, брига о домаћој привреди и санирање негативних последица, као и довођење у ред свих државних институција до расписивања нових, поштених избора, који ће бити одржани у року од 9 до 12 месеци, и формирање новог Кризног штаба.