У саопштењу за јавност СП Двери наводи се да ни на који начин неће учествовати на наступајућим изборима, те сматрају да је бојкот избора „једини начин да се дође до правих, поштених и слободних избора“.

-Учествовањем на изборима даје се вештачко дисање једном недемократском режиму, даје легитимитет тези да је у Србији „све нормално“ и да постоје демократске институције. Права истина је да је Србија недемократска земља, да после тачно 30 година од обнове вишестраначја у Србији ми изнова прелазимо у једнопартијски систем и да више нема услова за било какву демократску процедуру. У тоталитарним режимима какав је режим Александра Вучића и СНС не постоје избори већ само проглашење унапред договорених резултата. Ми у тој представи нећемо да учествујемо, каже председник ГО Двери Пожаревац, Драган Паповић наглашавајући да је српска напредна странка је прикупљала потписе за листе које ће се кандидовати, те да ће њихов лидер одлучити која од њих ће добити 3% подршке гласача како би „чиниле кореографију у новом сазиву Парламента и њему давати легитимитет“.

-У Србији постоји медијски мрак и медијска цензура свакога ко другачије мисли од актуелне власти. Постоји притасак на бираче и уцењивање запослених у јавном и приватном сектору да морају да гласају за Српску напредну странку. Када се узму у обзир сви елементи кршења Устава и закона, гушења демократије, кршење слободе медија, онда је излазак на такве лажне изборе само ветар у леђа власти да настави да се понаша на исти начин, стоји у саопштењу Двери.

Паповић сматра да је једини начин да се политичка криза у друштву превазиђе разговор између власти и опозиције који би требало да седну за преговрачки сто и договоре се да избори који су заказани за 21. јун буду одложени, те да се договори нови термин избора који би били слободни и поштени.

-Бојкот избора је једино решење за излазак из медијског мрака, претњи, малтретирања, корупције, диктатуре и аутократије. Позивамо све суграђане да 21. јуна остану код куће и бојкотују лажне изборе јер су они неуставни, недемократски и здравствено небезбедни, поручују из Двери.

Share.

Comments are closed.

Skip to content