Осма џипијада чији су организатори месна заједница Баре, OFF ROAD KLUB STIG 4 X 4 и Туристичка организација Града Пожаревца биће одржана у суботу, 17. марта, најављено је данас на конференцији за медије.

На џипијади коју још називају блатњавом авантуром, очекује се учешће око 150 такмичара. Ове године, џипијада има два дела: ревијални ће се одржати у петак, 16. марта на Тргу ослобођења у Пожаревцу у времену од 15 до 19 часова.У то време, обавестила је Јелена Вуказић, директорка ТО Пожаревац, центар града ће бити затворен за саобраћај, док ће посетиоци моћи да уживају у паради моћних машина.

Главни догађај је у суботу и почиње скупом учесника у 9 сати у Барама. Туристичка вожња почиње у 10 шумским  путевима до Малог Градишта, а главна атракција, такмичарски део у 13 часова. Очекује се учешће 110 џипова и по 20 квад и мотокрос возила:

-Специфичност џипијаде у Барама је једна од најтежих стаза у Србији јер је блатњава, али упркос тежини, није велики ризик за возила, рекао је Слободан Васић и додао да се очекује долазак екипа из целе Србије, па чак и из иностранства, како је то досадашње искуство показало.

Организатори  очекују да се током наредних година, џипијада као спортска и туристичка атракција унапреди новим садржајима и траје два дана.

Д.Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content