Три такмичара Џудо клуба Пожаревац освојила су медаље, у недељу, на  међународном турниру у  Јагодини. Били су успешни у конкуренцији полетараца , млађих и старијих дечака и девојчица.   

Лена Јовановић у категорији старијих девојчица до 48 кг освојила сребрну медаљу, док су Иван Миловановић, у категорији  млађих дечака до 34 кг и Стеван Ђурић, у категорији старијих дечака до 60 кг, освојили бронзане медаље.

Следеће суботе је Првенство централне Србије за старије дечаке и девојчице у Брусу и уједно и квалификације за Првенство државе.


Успех на Школском првенству Србије

У  СЦ „Шумице“ одржано је Школско првенство Србије у џудоу за ученике и ученице основних и средњих школа. Из три регије квалификовала су се укупно 503 учесника,299 дечака и 204  девојчице. Такмичари Џудо клуба Пожаревац, представљајући своје школе остварили су изузетан успех у веома јакој конкуренцији.

Иван Миловановић и Стеван Ђурић из ОШ „Краљ Александар Први“ освојили су златне медаље и постали прваци државе. Соња Митровић из ОШ „Свети Сава“ и Бојан Варга из ОШ „Десанка Максимовић“ освојили су бронзане медаље.

За средње школе највећи успех је остварио Лазар Милошевић из ЈК ВГСК који је освојио златну медаљу и титулу првака државе представљајући Медицинску школу из Пожаревца.

Share.

Comments are closed.

Skip to content