2017-10-20T08:58:38+02:00 20. октобра, 2017. 08:58 |

ЏУДО: Медаље за „Бамби“

У Хали „Шумице“ у Београду, одржан јетурнир „Милић Рашовић“ за категорије такмичара- млађи и старији полетарци и млађи и старији пионири и кадети. Наступило је 750 учесника.  Џудо клуб „Бамби“ из Пожаревца представљало је шест такмичара. Првог дана наступио је млађи полетарац Милош Миловановић у категорији џудиста до 25 килограма и освојио златну медаљу. Милош је и на претходним турнирима освајао прва места. У Панчеву је, на турниру млађих шампиона, добио пехар за најбољег млађег полетарца.

Другог дана такмичења у Београду борило се пет чланова пожаревачког Џудо клуба. Анђела Миловановић је код кадеткиња у категорији до 40 килограма, освојила прво место, а Андрија Алексић се у категорији старијих пионира до 50 килограма, пласирао на друго место.  Анђела и Андрија су претходно наступали и у Врњачкој Бањи, освојивши такође прво и друго место. У Врњачкој Бањи борио се и Милош Јовић (млађи пионир у категорији до 46 килограма), коме је припало друго место,  као и Стефану Јовићу, полетарцу.

           На београдском турниру Димитрије Антић, као кадет у категорији до 73 килограма пласирао се на треће место. Стефан Миловановић, као старији пионир освојио је пето место у категорији до 46 килограма, као и Александра Симоновић, кадеткињакоја се такмичила у категорији до 63 килограма.

           У исто време одржан је и турнир у Мостару, који је окупио 1.300 такмичара из 30 земаља Европе. Џудо клуб „Бамби“ су, због великих трошкова учешћа представљала само два такмичара – Милица Јовић, која је као пионирка у категорији до 57 килограма освојила треће место, односно бронзану медаљу и Анђела Васиљевић, која се пласирала на пето место.