2021-11-25T08:47:40+01:00 25. новембра, 2021. 08:47 |

Едукација о реалним ситуацијама у саобраћају

Представници Агенције за безбедност саобраћаја и Савета за безбедност саобраћаја општине Велико Градиште организовали су, на полигону малих спортова у Великом Градишту,  вежбу на симулаторима који се користе за обуку безбедног учешћа у саобраћају.

У циљу подизања свести о безбедности у саобраћају будући возачи и полазници двеју ауто-школа били су у прилици да се едукују и у пракси и упознају са реалним ситуацијама у саобраћају на симулаторима чеоног судара, превртања аутомобила и вожње у алкохолисаном стању.

-Обзиром на то да сте генерације које ове и наредних година већ стичу право на полагање возачког испита ово ће да буде свакако корисно искуство вама сутра, као будућим возачима, рекао је заменик председника Општине и  председник Савета за безбедност у саобраћају Великог Градишта Слађан Марковић. 

Младим кандидатима за возаче на симулаторима представљена је важност коришћења сигурносног појаса, уз инструкције службеника Агенције.

-Циљ нам је да младима у Великом Градишту, кроз кампању коју Велико Градиште спроводи, укажемо на поштовање саобраћајних прописа… Оно што свакако поручујемо младима јесте да поштују саобраћајна правила, никако не управљају возилом у алкохолисаном стању… Ако своје другаре виде да су у таквом стању да их опомену и да учинимо да немамо ниједно страдало младо лице, напоменуо је Томислав Петровић.