2018-03-29T09:50:58+02:00 28. марта, 2018. 14:38 |

У Малом Црнићу: Ефикасна наплата пореза

Локални парламент у Малом Црнићу заседао је почетком ове недеље. На тој седници је представљен и рад Општинске управе за 2017. годину. Новина у раду Управе је преузимање послове које је до децембра 2016. године обављало Јавно предузеће „Дирекција за изградњу“.

Председница СО Горанка Стевић истакла је да је ниво наплате јавних прихода  подигнут на максимум.

Она је похвалила и велико ангажовање свих запослених у Одсеку локалне пореске администрације које је допринело да проценат наплате по свим облицима изворних локалних јавних прихода буде око 100 одсто. Спроведене су сложене и значајне одлуке, смањен је број матичних подручја са 19 на 3, уведена је електронска писарница, извршен је попис свих изграђених објекта на територији Општине.

Стевић је издвојила  радове на асфалтирању улица у свих 18 насеља, израду крова на згради архиве, ревитализацију атарског пута Забрега – Божевац, уређење споменика на Врањевцу, у Топоници и Салаковцу, радове на изградњи атарских путева, изради филтерског постројења за пречишћавање у Малом Црнићу, реконструкцију нисконапонске  мреже у Смољинцу, изградњу трафоа у кругу Млина…

                               Ребалансиран буџет

Одборници су већином гласова дали зелено светло на први ребаланс буџета у текућој години.  Смањене су опште услуге Општинске управе за укупну вредност од око 3,45 милиона динара, вредности пројеката реконструкције зграде Општинске управе за 4, 28 милиона динара и сале ФЕДРАС-а за 580 хиљада динара. Повећано је финансирање удружења, путем конкурса, за 2 милиона динара, програм путне инфраструктуре за 500 хиљада динара ради израде пројекта пута Крављи До – Шљивовац и Божевац – Кобиље. Развој културе богатији је за 216.667 динара, обезбеђених за израду пројектне документације, док је за услуге одржавања депоније у Салаковцу одобрено додатних 560 хиљада динара.

Детаљније читајте у недељним новинама РЕЧ НАРОДА, од уторка, 3. априла.