У општини Жагубица је продужен рок за пријаву грађана за доделу средстава по пројекту унапређења енергетске ефикасности до 30. септембра. Средстава за овај пројекат обезбеђују Министарство рударства и енергетике Владе Србије,  локална самоуправа и власник објекта. Пројекат за циљ има унапређење енергетске ефикасности у домаћинствима. Средства се обезбеђују за замену столарије, котлова на пелет, сечку или биомасу као и уградњу соларних колектора за грејање воде. Право учешћа на конкурс имају власници легализованих објеката који су измирили своје пореске обавезе.

За замену столарије је обезбеђено 1,6 милиона динара, за замену котлова 280.000 динара и 120.000 је за уградњу соларних панела. Максималан износ за једно домаћинство за замену столарије је 100.000 динара, за замену котлова 85.000 динара, а за соларне панеле 120.000 динара.

Иначе, у општини Жагубица је расписан и јавни позив за избор фирми и предузећа који се баве производњом, услугама и радовима на енергетској санацији стамбених објеката. Грађани који добију субвенционисана средства, за радове могу ангажовати искључиво те фирме. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content