Покрет Влаха Србије осуђује изјаве појединих назови “експерата” и такозваних “новинара” поводом етикетирања целог влашког народа који претежно живи у Источној Србији, након велике трагедије и гнусног злочина, убиства мале Данке Илић, које се догодило у Бору, наводи се у саопштењу Покрета.

Председник Покрета Влаха Србије Владимир Угриновић додаје да је третирање Влаха на тај начин директно омаловажавање наше државе, с обзиром на то да су Власи део како државног, тако и друштвеног система Србије.

– Kористити трагедију детета и вређати припаднике једне нације зарад тиража је ван сваке новинарске, али и људске етике. На првом месту као грађанину Србије, а затим и као оцу, дубоко ме је погодила вест на првом месту о нестанку детета, а затим и њеном монструозном убиству које је почињено. Као и сваки нормалан човек који има имало емпатије, могу да кажем да је ово неопростив злочин и позивамо све државне органе да починиоце најоштрије казне, наводи председник Покрета Влаха Србије Угриновић и поручује:

– Власи су мирољубив народ који се кроз векове бори за своју Србију и увек ће то радити али такође молимо да се не упире прством у нас јер се на тај начин чини огромна штета влашком народу.

Share.
Leave A Reply

Skip to content