У Голупцу се уз подршку Европске уније преко развојног програма ЕУ ПРО ради на додатном унапређењу услова за организацију културних и спортских манифестација. У оквиру радова укупне вредности 120.000 евра биће извршена санација вишенаменских спортских терена и изградње крова на летњој позорници, а биће набављена и потребна сценска опрема.

               Са Голубачком тврђавом, која је обновљена средствима ЕУ, општина Голубац је водећа туристичка дестинација на Дунаву, а додатна подршка ЕУ омогућиће употпуњавање туристичке понуде.

               -Сада ће сви становници општине имати боље услове за бављење спортом и прилику да уживају у још богатијем културном и уметничком програму, рекао је председник општине Голубац Небојша Мијовић и додао да се радовима на путној инфраструктури, изградњи бициклистичко-пешачке стазе од викенд насеља Винци-Усије до тврђаве Голубачки град и изградњом плаже у Голупцу, која ће започети у овој години, наставља улагање у туризам који је један од стратешких циљева развоја општине.

               -Оно што је најважније, улагањем у туризам и богатом туристичком понудом ми доприносимо развоју локалне заједнице као и унапређењу привреде, што значи отварање нових радних места и прилику за младе да остану да живе и раде у Голупцу.

               Током реализације пројекта посебна пажња биће усмерена на активности које се односе на примену принципа доброг управљања, што подразумева доношење правилника о управљању и коришћењу спортских терена и позорнице. Између осталог ђацима из оближње школе терени ће бити доступни за часове физичког васпитања, а особама са инвалидитетом за рекреацију.

                              Пројекат санације вишенаменских отворених спортских терена и изградњa крова на летњој сцени у Голупцу финансира Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма ЕУ ПРО. Комплементарне активности пројекта које се односе на примену принципа доброг управљања спроводе се у сарадњи са програмом Swiss PRO  који подржава Влада Швајцарске.

                                                                                                                                     Љ. Настасијевић

Share.

Comments are closed.

Skip to content