2018-10-29T12:57:55+01:00 29. октобра, 2018. 12:57 |

ЕУ ПРО О ЈАВНОМ ПОЗИВУ: „Слажемо се“ у Кучеву и на Борском језеру

Развојни програм ЕУ ПРО одржаће сутра ( уторак 30. октобар) у Кучеву, у хотелу „Рудник” а 31. октобра на Борском језеру, у хотелу „Језеро” информативну сесију о јавном позиву „Слажемо се“ путем кога ће Европска унија са 400.000 евра подржати унапређење социјалне кохезије у 32 програмске локалне самоуправе које су по Закону о локалној самоуправи национално мешовите.

Циљ информативне сесије је да се организације цивилног друштва које су регистроване у мултиетничким општинама Браничевског, Борског и Зајечарског округа, Голупцу, Кучеву, Петровцу на Млави, Пожаревцу, Жагубици, Бору, Мајданпеку, Неготину и Бољевцу, као и представници и представнице ових локалних самоуправа упознају са критеријумима позива и начином пријављивања.

Позив је отворен до 5. децембра 2018. године, а 32 локалне самоуправе и њихове институције, као и организације цивилног друштва регистроване у овим општинама и градовима могу да конкуришу са пројектима који ће допринети побољшању друштвено-економског положаја рањивих и маргинализованих група, бољој интеграцији националних мањина и унапређењу међуетничких односа.