На Европском кик бокс купу „Serbia Open“ у Краљеву, Пожаревљанка Сара Миљковић освојила је златну медаљу победивши Словакињу Терезу Цвингерову.

Спортисткиње су се такмичиле у К1 дисциплини у којој је дозвољен ударац коленом. Судијском одлуком, Миљковићева је остварила резултат од 3:0. 

 „Serbia Open“ један је од најпрестижнијих такмичења које се организује у Србији и призива велики број кик боксера из других земаља. Ове године учествовало је више од 200 такмичара из 12 земаља Европе и Сингапура.

-Кик бокс је спорт који заволите или не заволите. За њега морате увек бити физички и психички спремни како бисте опстали у том свету. Дешавају се и победе, и порази и неправде, али морате бити спремни да у сваком тренутку наставите даље. Порази и неправде су се дешавали и мени, међутим добро знам свој циљ и пут, тако да ни у једном тренутку нисам помишљала да одустанем, већ сам наставила да радим још напорније. Љубав према спорту и кик боксу коју осећам, не могу вам описати, објашњава Сара Миљковић, чланица пожаревачког Клуба борилачких спротова „012“ и репрезентације Србије, чији је циљ да постане европска и светска првакиња у категорији сениора.

М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content